Műszaki ellenőrzés

 Spóroljon az építkezés folyamán százezreket! A mi árképzésünk leginkább a sikerdíjra épül, azaz mi akkor kapunk pénzt, ha Ön is spórol.

mernok

 

A műszaki ellenőr feladata

A műszaki ellenőr mindig a megrendelő érdekeit tartja szem előtt, így elsősorban azoknak ajánljuk akik nem értenek az építőiparhoz, vagy annak egyes területeihez. A fő feladata hogy a tervben és szerződésben meghatározott műszaki tartalom valósuljon meg, hacsak a megrendelő máshogy nem kéri. Javasol egyszerűbb, olcsóbb megoldásokat azonos minőség megtartása mellett. 
Mi a műszaki ellenőri díjat többszörösen megkeressük megrendelőinknek, így ez valójában befektetés az építtető számára.

Igény szerint átvizsgáljuk a terveket és ez alapján költség csökkentési javaslatokat adunk a aminőség megtartása mellett vagy eltérő műszaki megoldásokkal vagy ugyanolyan minőségű de olcsóbb anyagok kiválasztásával.
Mivel gyakran vásárolunk építőanyagot, sok anyagra kedvezőbb projekt árat tudunk kiharcolni a kereskedőknél. Ez főleg a nagyobb volumenű anyagokra jellemző (tégla, cserép, faanyag, beton, burkoló anyagok, dryvit rendszer, külső és belső nyílászárók, stb...)

Amennyiben szükséges egyeztetünk a vállalkozókkal, ahol árcsökkentést tudunk elérni.

Egy jó műszaki ellenőr felér egy kiviteli tervvel csak olcsóbb annál. Ha nem készített kiviteli terveket bízzon meg minket és véghezvisszük a családi házak építését az engedélyes tervekből. Ezzel már 1 millió forintot spórolunk is Önnek.

A jelenleg érvényes jogszabályok szerint minden olyan építkezésen ahol több szakma(több vállalkozó) végez munkát, kötelező műszaki ellenőrt alkalmazni. Ezt a kötelezőséget mi azzal tudjuk kellemessé tenni, hogy költségcsökkentő megoldásokkal és az építőiparosok folyamatos ellenőrzésével pénzt keresünk a megrendelőinknek.

Tevékenységünk

- Műszaki ellenőrünk már a tervezés szakaszában segít Önnek a fő irányvonalakban

- Tájékoztatja az aktuális jogszabályokról, azaz mire kell különösen odafigyelni hogy elkerülje az esetleges büntetéseket

- A megfelelő vállalkozói szerződések megkötése szintén bevehető a műszaki ellenőri feladatok közé

- A kivitelezés során folyamatosan nyomon követi az eseményeket

- Egy jó műszaki ellenőr a kivitelezés során folyamatosan költségcsökkentő (ugyanazon minőség mellett), vagy minőség javító (ugyanazon költség mellet) javaslatokat tesz

Műszaki ellenőr árak Budapesten

Három megoldás közül választhat:

 1. Aki biztosan tudja hogy nincs szüksége a heti rendszeres jelenlétünkre és a lehető legolcsóbban szeretné ezt a kötelezőséget megoldani, azok számára ezt a változatot ajánljuk, így megfelel a törvényi előírásoknak. Ez esetben a díj egyszeri 95.000 Ft (alanyi ÁFA mentes) amit szerződésben rögzítünk és kitöltjük a szüksége papírokat. Ebben a díjban benne van a helyszíni konzultáció és a terv áttekintése. Ezt a megoldást csak azoknak javasoljuk akinek saját szakember segít az építkezés folyamán.
 2. Amennyiben úgy látja hogy ez egy olyan tevékenység amiből Ön is profitálhat és be kíván fektetni ennyit az építés folyamatába, a díj általában az építkezés bekerülési költségének 1,8 %-a + sikerdíj. Ez 6-8 hónap építkezést feltételezve általában havi rendszeres 60-80.000 Ft szokott lenni amihez hozzáadódik az egyértelműen kimutatható költségmegtakarítás 15%-a. A költségmegtakarítás állhat munkadíj, anyag, és szakhatósági díj, -büntetés csökkentésekből. Ez a díj nagyságrendileg heti egyszeri helyszíni konzultációt és pár órai irodai munkát tartalmaz.
 3. Ha folyamatosabb részvételt szeretne a részünkről akkor heti kétszeri  helyszíni konzultációt és néhány órás háttér irodai munkát tudunk ajánlani aminek a díja 130-160.000 Ft között szokott lenni de ez az ár a terv és egyéb körülmények összetettségétől változhat.

Ezek az árak Budapesten, 50 km-es környékére érvényesek. Munkaterületünk első sorban Budapest és környéke kb. 30-40 km-es körzetben.

Saját tervezésű házak esetén a műszaki ellenőrzési díjából kedvezményt tudunk biztosítani.

Ajánljuk magunkat a következő esetben:

 

 1. Telekvásárlás: Már a telek vásárlásnál felmerülhetnek többletköltségek amit, első pillantásra nem mindenki vesz észre. Ha nincsenek bekötve a közművek az 50-350.000 többletköltség is lehet. Ha szolgalmi jog van a telken, arra a részre sokszor nem lehet építeni. Az adott telekre nem biztos hogy lehet olyan stílusú házat építeni amit szeretnének.
  Van-e egyéb teher az ingatlanon, van-e rajta szolgalmi jog, használati megállapodás, elővételi jog, korlátozás, stb...?
  Megfelel-e a telek az álom házának? Nem túl, keskeny, rövid, rossz alakú, közel vannak a szomszéd ház, stb...?
  Tudja-e mennyi többlet költsége van egy háznak, ha egy telek:
  • Meredek
  • Körülötte magas épületek vannak
  • Feltöltött területen fekszik
  • Ha magas a talajvíz
  • Ha északi lejtőn fekszik
   Mi tudjuk, és el is tudjuk mondani Önnek
 2. Építész kiválasztása: Az ön stílusához legközelebb álló építészt kell kiválasztani, mi az ismeretségünk révén utána tudunk kérdezni milyen pontosan dolgozik, és milyen gyorsan. Első körben csak elbeszélgetnek, felveszik a főbb adatokat, fotókat néznek, gyűjtenek. Egyeztessék a pénzügyi keretet előre, és kérjék meg hogy ne lépje túl
 3. Földhivatali helyszínrajz pontossága: Sokszor a földhivatali rajz mást tartalmaz mint a telek, több vagy kevesebb épület van rajta, a szomszédban több, kevesebb, más helyzetű épületek vannak, ezt az építési engedély folyamán rendezni kell, ami többlet idő, és többlet költség.
 4. Milyen Paramétereket kell megadni egy tervben, miket kell a tervnek tartalmaznia? A terv legfontosabb része a tervezési program ami részletesen tartalmazza a megrendelő igényeit az ingatlannal kapcsolatban, ebbe mindent bele kell írni ami Önnek fontos pl. reggel a konyhába süssön be a nap, ágyból szeretem nézni a kandallót, az ablakból lássam a kertet- bejáratot, vagy bármit ami Önnek fontos, nem kell hogy szakmailag tökéletesen legyen megfogalmazva, azt megteszi az építész Ön helyett
  A terv tartalmazza minél pontosabban a részleteket (pl, a kazán pontos típusa, megújuló energiafelhasználó eszközök beépítése vagy azok előkészítése. a kémény pontos típusa, a nyílászárók , árnyékolók részletes leírása, stb...) Ha ezek nincsenek meg Önnek a vásárlás pillanatában kell rögtönöznie, vagy az Ön vállalkozója fogja kiválasztani az Ön lakásának elemeit, ami biztosan nem az Ön igényeit fogja tükrözni. Mi még a tervezés pillanatában "megköveteljük" a részleteket.
  A tervezésre szánjon elég időt, a papír bármit elbír, de ha az építkezés közepén kezd ötletelni, az biztosan többe fog kerülni.
 5. Előzetes költségvetés készítése fontos része a tervezésnek, mert ha Önnek meghatározott összege van a házra, az építkezés megkezdése előtt tudnia kell hogy az épület valójában mennyibe fog kerülni. Sok terező ezt a lépést elnagyolja, pedig ez pont olyan fontos mint a szakmailag elfogadható terv.
 6. Vállalkozók kiválasztása esetében aranyszabály hogy 4-5 ajánlatot kell kérni, a legolcsóbbat és a legdrágábbat el kell vetni ,és a maradék két-három vállalkozóval kell tárgyalni. Ha azt akarja, hogy ténylegesen össze tudja hasonlítani az ajánlatokat, készíttessen egy árazatlan költségvetést, és azt kérje beárazni. Csak így lehetséges az egyes vállalkozók árait megfelelően összehasonlítani. Mi tudunk segíteni a vállalkozók kiválasztásában az Ön érdekeit szem előtt. Mivel mi is foglalkozunk kivitelezéssel, jól ismerjük az árakat, így jól tudunk alkudni a túlárazások esetén. Ebben a fázisban már akár milliós nagyságrendet meg tudunk spórolni Önnek.
 7. Kommunikáció a vállalkozókkal. A vállalkozókkal való kommunikációt szívesen átvállaljuk, a szakmai döntések súlyát levesszük a válláról, olyan megoldásokat adva, ami garantáltan nem eredményezik a későbbiekben az építkezés drágulását, vagy kényszermegoldások vállalását. Szakmai tudásunk megakadályozza az egyes szakmák egymásra mutogatását, és a rossz megoldásokból fakadó többletköltségek kialakulását. Kézben tartjuk a vállalkozókat, és nem engedjük hogy "megvezessék" Önt.
 8. Kommunikáció a hatóságokkal. A hatóságokkal való kötelező kommunikáció szükségessége, 2016-ban jelentősen csökkent, de sok esetben szükséges. Sokszor a megfelelő hatóság megkeresése is gondot jelenthet. Ebben és az ügyintézéssel is tudunk segíteni megbízóinknak. Néhány Budapest is Budapest környéki hatósággal jó kapcsolatot ápolunk, így egyes ügyeket gördülékenyebben és gyorsabban tudunk elintézni mint az utcáról betévedő kuncsaftok. 
 9. Az épület műszaki paramétereinek ellenőrzése. Az építés folyamatában az ellenőrzés lényeges pont, sokszor az állandó jelenlét és figyelem már jobb minőséget és nagyobb odafigyelést okozhat az építés folyamán. A műszaki ellenőrzés során elsősorban előre leegyeztetjük az elvárt minőséget és azok mérési és ellenőrzési pontjait és módszereit. Ezen egyeztetés során sokszor kerülnek elő műszaki kérdések és megoldások, így a kivitelezés során kevesebb kérdés és probléma szokott előfordulni, mert előzőekben legyeztettük a teljes folyamatot, így mindegyik szakma tisztába kerül a "hatáskörével" és az őt követő szakma követelményeivel.